عوامل موثر بر دلبستگی ایمن را در موارد زیر میتوان یافت کرد :
١.فرصت برقرار کردن رابطه نزدیک:
نوزادان باید با والدین ارتباط داشته و رابطه نزدیکی با هم برقرار کنند تا پیوند عاطفی عمیقی بین آنها شکل بگیرد و باعث بهوجود آمدن دلبستگیایمن در کودکان شود .
٢. کیفیت پرستاری از کودک:
مادر یا مراقب باید در کنار کودک حضور داشته و نیازهای اساسی کودک مثل غذا را در اسرع وقت برآورده سازد . پاسخدهی سریع ، منظم و مناسب مادران به علايم نوزادان و نگهداری محبت آميز آنها ، با ايمن بودن دلبستگی ارتباط دارد . مادر هنگام ارتباط با کودک نباید خسته و بیحوصله باشد و به کودک بیتوجهی کند یا اینکه بیشاز اندازه به کودک توجه کند .
٣. ویژگیهای کودک:
دلبستگی حاصل یک رابطه و تعامل دو نفره بین والد و مراقب است٬ بعضی از نوزادان بیقرار هستند و بیشتر گریه میکنند و بعضی بهاصطلاح خوشاخلاقتر هستند . عواملی مانند تولد زودرس و بیماری نوزاد٬ نگهداری از نوزاد را برای والدین سختتر میکند. اگر والدین وقت و حوصله کافی برای پرستاری از نوزاد داشته باشند و نوزاد هم بیماری خاص و شدیدی نداشته باشد ، نوزاد مراحل دلبستگی را به خوبی طی خواهد کرد.
٤. شرایط خانوادگی:
نوع رفتاری که والدین با کودک دارند از مهمترین شرایط خانوادگی است . والدینی که خودشان مورد بیمهری پدر و مادرشان قرار گرفتهاند نباید با فرزندشان هم همانطور رفتار کنند ، باید پدر و مادرشان را ببخشند و سعی کنند خودشان والدین خوبی باشند.
٥. خلق و خوی کودک:
دلبستگي حاصل یک تعامل دو نفره است و رفتار مادر با نوزاد تا حد زیادی تابعی از رفتار خود نوزاد است . بعضی نوزادان خلق و خوی دشوار دارند و برخی خلق و خوی ملایم دارند که عامل تعیین کنندهای برای رفتار مادر با نوزاد است.
عوامل موثر بر دلبستگی ایمن را بررسی کردیم، مطالعه بیشتر در مورد دلبستگی ایمن
در مشاوره کودک و نوجوان راهنمایی دقیقتری در این مورد انجام خواهد شد.