اختلال اضطرابی

66 / 100

اختلال اضطراب جدایی

پژوهش‌ های متعدد نشان داده‌ اند که تقریباً 50 درصد کودکانی که در سال‌ های پیش‌ دبستانی مشکلات رفتاری دارند، این مشکلات را در مقطع ابتدایی و دوره‌ های  بعدی زندگی به‌ همراه دارند. از رایج‌ ترین مشکلات رفتاری و عاطفی سنین کودکی اضطراب است که حدود نیمی از کودکان مبتلا علاوه بر آن دچار یک اختلال ثانویه نیز می‌ شوند، که این مسئله در ابتدای نوجوانی می‌ تواند منجر به بروز حساسیت در روابط بین ‌فردی گردد؛ بنابراین اقدام به پیشگیری‌ های زودهنگام برای کاهش اثرات بلند مدت منفی و بالقوه این مشکلات، ضروری است.
باید پذیرفت که مشکلات رفتاری و عاطفی این کودکان اغلب به ‌طور طبیعی کاهش نخواهد یافت در نتیجه امروزه توجه خاص و فزاینده‌ ای به امر پیشگیری و درمان مشکلات و درمان مشکلات کودکان در دوران اولیه زندگی و پیش‌ دبستانی می‌ شود.

اختلال اضطرابی

انواع اختلالات اضطرابی دوران کودکان

اختلال اضطرابی ازجمله اختلالات روانشناختی است که منشأ فیزیولوژیک آن کاملاً شناخته‌ شده نیست، ولی ارتباط تنگاتنگی با اختلالات افسردگی دارد.
اضطراب به ‌طور کلی در جریان تحول وجود داشته و در موقعیت‌ های جدید و در پاسخ به موقعیت‌ های اضطراب بروز می‌ کند، گاهاً اضطراب ناشی از نگرانی در مورد آینده است و ترس واکنشی به رویداد کنونی. احساس اختلال اضطرابی می‌ تواند دارای نشانه‌ های فیزیکی همچون تپش قلب و لرز باشد.

اکثر افراد مبتلا ممکن است این اختلال را در طول زندگی با خود حمل کنند؛ مثلاً اختلال اضطراب جدایی پیش ‌زمینه‌ ای برای اختلال اضطرابی دیگر و افسردگی در دوره نوجوانی و بزرگسالی باشد.
مهم‌ ترین قسمت تشخیص بین اضطراب و استرس است که اهمیت زیادی دارد. یک اختلال اضطرابی مدت زمان زیادی دوام دارد در حالی که استرس معمولاً کوتاه مدت بوده و به‌ احتمال زیاد با برطرف شدن مسئله پیش آمده، دریافت حمایت اجتماعی و تغییرات محیطی برطرف می‌ شود.

SCARED

پرسش ‌نامه‌ های متعددی برای خود سنجی کودک و والد وجود دارد از جمله سیاهه اختلالات هیجانی مرتبط با اضطراب کودک (SCARED) که ابزاری خود سنجی می‌ باشد.

اختلالات اضطرابی رایج‌ ترین اختلال روان ‌پزشکی در دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی است. میزان شیوع این دسته اختلالات بسته به گروه سنی متفاوت است.

چهار مورد از رایج‌ ترین‌ ها عبارتند از:

  • اختلال اضطراب جدایی
  • فوبی ویژه
  • اختلال اضطراب فراگیر
  • و اختلال وسواس اجباری

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!