6 / 100

یکی از مشکلات که این روزها افراد با آن دست و پنجه نرم می‌ کنند، استرس است. در هر مکان و هر زمان به راحتی نشانه‌ هایی از مواردی که استرس‌ زا هستند را می‌ توان یافت. از تاخیر در رسیدن به یک قرار کاری به علت وجود ترافیک، آماده سازی خود برای یک مصاحبه کاری، حتی اتفاقات خوشایندی چون عروسی و یا برگزاری یک مهمانی برای جشن تولد، تمام این‌ ها احتمال ایجاد استرس و اضطراب را افزایش می‌ دهد. البته باید در نظر داشت که اضطراب، استرس تشدید یافته است که در این مرحله نیازمند درمان های فیزیولوژیکی ست. اما چگونه می‌ توان استرس را کنترل کرده و از مبدل شدن آن در طولانی مدت به اضطراب جلوگیری کرد؟

در جامعه امروزی ما متاسفانه به دلیل مشکلات عدیده و معضلات گوناگونی که وجود دارد، به نوعی استرس با زندگی ما عجین شده است. اما در نهایت باید تلاش کرد که از ایجاد استرس جلوگیری کرده و آن را به حداقل رساند. مهمترین عامل بازدارنده برای یک فرد شاغل برای داشتن یک ذهن باز در جهت داشتن فعالیت مناسب در شغل خود، استرس یا همان استرس شغلی‌ است. فردی که مدام نگران از دست دادن موقعیت شغلی خود باشد یا فردی که هر روز به دلیل برخورد محکم مدیر خود دلهره داشته باشد یا فرد شاغلی که به دلیل نداشتن بیمه در محل کار نگران آینده‌ خود است و … تمام اینها عوامل استرس زایی است که مطمئنا در طولانی مدت و حتی کوتاه مدت موجب پایین آمدن بازدهی نیروی کار می‌ شود و مهم‌ تر از اینها، موجب ایجاد فرسودگی شغلی می‌ گردد.

اما با توجه به اینگونه مشکلات، چگونه می‌ توان بر استرس خود غلبه کرده و آن را کنترل نماییم؟

از نظر بنده عامل اساسی و مهم خودباوری یا اعتماد به نفس است، کسی که به این حد از باور خود رسیده باشد که نسبت به انجام وظایف محول شده، مسئولیت‌ پذیر بوده و آن را به نحو احسن اجرا می‌ کند، بی‌ شک توان کنترل استرس خود را دارد. چرا که در فرآیند انجام کار خود، شک و شبهه‌ ای بر جا نمی‌ گذارد. البته برای داشتن چنین توانایی لازم است دانش خود را در زمینه‌ ای که فعالیت داشته بالا برده و به‌ روز نماید.

از عوامل دیگر به خویشتن داری می‌ توان اشاره کرد که در اصل هسته‌ اعتماد به نفس است. فردی که خویشتن دار باشد می‌ تواند با صبر و شکیبایی مراحل سخت را پشت سر گذاشته و به راحتی از پس آنها برآید. به عبارتی خویشتن داری به فرد این قدرت را می‌ دهد که با تکیه بر توانایی خود، به اهداف پیش رو و تعیین شده در شغل خود، برسد.

گفتگو همیشه بهترین راه برای از بین بردن سوء تفاهم هاست. به همین دلیل برای کنترل استرس می‌‍ توان به گزینه‌ گفتگو با همکار، واحد منابع انسانی و یا حتی مدیر خود روی آورد، چرا که این امر موجب می‌ گردد تا عملکردهای صورت گرفته به صورت شفاف بیان شده و در صورت وجود تناقض، هر دو طرف در صدد رفع آن برآیند.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!