نوجوانها را بهتر بشناسیم
یکی از مراحل حساس و بحرانی در زندگی هر فرد دوره نوجوانی است که کیفیت حضور والدین در زندگی نوجوانان نقش بسزایی در انتخابهای مهم زندگی از جمله انتخاب رشته تحصیلی و مسیر زندگی او دارد. دورهی نوجوانی از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورتی که والدین فرزندان خود را به خوبی تربیت نکنند، موجب میشود تا اثرات آن تا بزرگسالی بر فرزندان باقی بماند و زندگی آنها را با چالشهای زیادی روبهرو کند.
پایه این تغییرات جسمی، ایجاد جهش در غده هیپوفیز است. ترشحات هورمونی این غده، باعث تغییرات سریع جسمی و جنسی میشود. این تغییرات گاهاً منشا مسائل جدیدی در نوجوان است. آنها بیش از بیش حساس شده، ساعتها در مقابل آینه وقت صرف میکنند تا به رضایتمندی از ظاهر خود برسند.
از طرف دیگر عدهای هم دچار تفریط شده و بیتوجه به ظاهر خود بوده و به یک آدم ژولیده و ژندهپوش تبدیل میشوند. رشد سریع جسمی و تغییرات مشهود در اندامهای بدن نوجوان مثل جلو آمدن سر نوجوان به دلیل احساس بلندتر شدن گردنش، بزرگ شدن بینی و یا عدم کنترل در دستهایش برای جابجایی خصوصاً اشیاء ظریف از جمله این تغییرات میباشد.
رشد و نمو غدد داخلی و ترشحات هورمونهای جنسی، انگیزه و کشش جنسی نسبت به غیر همجنس در او ایجاد میکند او تمایلات قوی و نامعلومی را احساس میکند که او را از جلدش خارج کرده و بسوی جنس مخالف میکشاند و اینها باعث آشفتگی او میشوند. او دوست دارد این همه انرژی را که به وجود آمده و موجب هیجان او شده است را در جایی آزمایش نماید.
او بیداری و رشد تمایلات جنسی را بدون هدف دارد و چون غریزه ی جنسی کاملاً زیرزمینی است، در او نوعی اضطراب و گیجی ایجاد میکند. والدین نقش اساسی در هدایت فرزندان و شکل گیری هویت آنها دارند. بنابراین اهمیت به کارگیری اصول تربیتی در این دوران بیش از پیش حس میشود.